Jeffrey Bickford Frukostgröt
”Skogsbergets gröt”, en frukostgröt med nordiska smaker.
Alla ingredienser är ekologiska.
Ingredienser
Gröten dag 1 |
|
3 dl | grovmalet Dalavete |
2 dl | grovmalen nakenhavre |
2 dl | grovmalet naketkorn |
7 dl | vatten |
Dag 2 |
|
5 gram | havssalt |
100 gram | lingon |
50 gram | oraffinerad socker |
4 msk | skogshonung |
4 msk | lönnsirap |
1 tsk | havtornspulver |
4 dl | lantmjölk till servering |
Gör så här
Dag 1
Mät upp de grovmalda spannmålen och blötlägg i vatten över natten.
Dag 2
Koka gröten på låg värme ca 35 minuter eller tills den är mjuk och smaka av med salt.
Servera med rårörda lingon, skogshonung och lönnsirap. Strö över en liten mängd havtornspulver och häll i lantmjölken.
Tips!
Har du frågor om receptet eller vill komma i kontakt med finalisten? Skicka ett mail till: hagersgard@gmail.com